just ja!

det ska bli sommar också. jag kom att tänka på det idag.
syren, storsjöar och krusbärssaft.
hundbad, ridtimmar i skogen och långholmen i varmkvällarna.
att jag glömt bort det! det ska ju bli sommar också.

jag har kommit igång ordentligt med mitt skrivande, jag har bestämt att jag ska skriva en roman.
så det så.

nu chailatte, skriva natten lång och stearinljus. lyx!



till det här lyssnar jag på evert taube på jättehög volym och leker att det är juni.

så går ännu en dag och kommer aldrig åter: fast det är inte så ledsamt som det låter



jag läser aristoteles och tycker det är jättekul med crosstraining på gymmet. men nu ska jag promenera runt djurgården innan jobbet. tjolahopp tjolahej!

erinran

1. det enda jag kan förminna är hur morgondagg enträget trängde ut ur klöverblad, ut ur stjälkar - hur gryningsbeslöjandet penetrerar jordeliv det enda jag kan förnimma är ett allra första skapande som vore just detta det enda rätta vore världens väldighet så väldigt omvälvande. som vore mina lemmar för alltid domnade nu som vore jag innesluten i ett ingenting där någonting kanske fanns men som ju redan förmultnat och glömts bort.


2. och hur många väggar jag än andas in och ut ur. hur många. och hur ordens fåfänglighet hur oavhängig dina allsmäktigheter för mina orenheter och hur många. hur många egentligen älskanden vi lagt åt sidan för andra hur somrars sinnliga självutlämnanden alltid stått ivägen för nätter i onykterheter ovissheter omslutande granarnas väldigheter våra förminskanden - om hundra år när både du och jag är döda.


3. för ingen ska minnas erinran. ingen ska minnas erinran av lummig park eller måsars sätt att skria in den världens enda stund. då hav ligger stilla runt sina anklar, då vass svajar lagomt då vi inte ens ska minnas den tillstymmelse av omvälvelse - fjunlikt dunbart iklädande du mina förklädnader, men ingen ska minnas det. det ska ingen minnas och ingen ska minnas det erinran.


4. kanske slutligen det enda som kvarstår det trängda uttöjda stickande, ut ur kosmos och in i en värld. kanske är härom världen nu stilleben, är emellertid det förhärligade förälskande förtärande du:et det enda jag kunde. som bestod kvinnan av intet mer än ett hjärta ivrigt bultande oåterkalleligt kuvat precis så som någon aldrig ska minnas -


hur vi en gång vandrat och aldrig mer ska vandra.