luggis or not, that is the question

lugg eller inte, det är frågan.. jag håller ju på att spara ut mitt hår. tanken är att jag ska bli hippiesnygg, lite såhär:

 
bild: facehunter.blogspot.com

eller jag vet inte, det här kanske snarare är indiesnygg.

men samtidigt gillar jag anna ternheims frisyr starkt:

 
bild: aftonbladet.se

denna frisyr skulle vara lättare att fixa,  eftersom jag redan har page och spikrakt hår. men jag är så trött på det, i alla fall på mig. lite tråkigt är det faktiskt.

nä, nu ska jag dra till emmaus och leta billiga kläder. jag ska sy lite och sedan bär det av till st:eriksplan, eller närmare bestämt rörstrandsgatan, där jag ska spendera natten.

ciao!

tillägg: koffeinfri sojalatte is the shit! jag som liksom både skär ner på mejeriprodukterna och på koffeinet. det blir ändå sån där placeboeffekt, sådär så jag känner mig mycket piggare. fast det kanske bara är för att soja är så nyttigt.

en sån där söndag

det var verkligen längesen jag hade en sån där söndag.
men idag har jag en sån där söndag, och det är så härligt.

såna där söndagar så äter jag en jättelång frukost med karins specialare:
havregrynsgröt med små bitar torkad frukt och russin i, med solroskärnor och linfrön och kanel,
dricker mörkrostkaffe och tomatmacka med örtsalt.

jag läser lite på dn.se sedan jag saknar dagstidning, lyssnar på P1 i webbradion, har fönstret öppet och hör fåglarna utanför.

om en stund ska jag ta en promenad längs den fina hamngatan där jag bor. kanske skriva lite poesi, rita lite eller meditera. jag har just en sån där söndag, som man har dagen efter att man varit ute och dansat med trevliga vänner men tagit det lugnt med vinet, då man har finaste ljusrosa nagellacket i nyansen toulouse,

sådär när man är alldeles glad
och känner livet i sig.

paris, paris, jag längtar dig och våren.

jag sitter och borde egentligen plugga, men jag har ingen ork. det där med ork har jag blivit dålig på, på senaste tiden. jag tror att min mamma tror att det beror på att jag dricker för mycket sprit. hon har alldeles rätt, jag dricker alldeles för mycket sprit. jag ska nog sluta med det.

...jag bara drömmer om ett stockholm i värme, med solglasögon och vårskor. men folket här gör tappra försök att ignorera blåsten och de knappa plusgraderna. wayfarers-brillorna syns exakt överallt och jag vet inte alls vad jag ska ha för solglasögon i år.

sjukt värdelöst i-landsproblem, men whatever.

jag har utvecklat en jättelöjlig paranoja över att vara stereotyp. man kan nästan se det som en tvångstanke, faktiskt. det är därför jag inte kan handla på h&m längre. jättetråkigt, verkligen, men jag blir rädd av tanken på att sitta på tunnelbanan runt fem andra tjejer med exakt lika tröjor.

sen tycker jag inte att det är så snyggt heller.

jag syr hellre! och försöker att slå tvångstankarna ur hågen. jojo, minsann, visst kan du ha ett par wayfarers du också, det är inget fel i att handla toppar på gina tricot för 129:-

jag vet!

det värsta är att jag vet ju redan det, att det inte är nåt fel, alltså.

äh, värdelös monolog med mig själv, det här.

det jag tror att jag vill säga är att jag längtar tillbaka till paris, till rosévin på uteserveringar med allsköns boulevarder i ryggen, slingbackskor och de fetaste secondhandbutiker man kan tänka sig. en sak jag gillade med paris var det höga antalet utflippade människor.

där jag kommer ifrån är man utflippad om man har ett par rosa byxor, liksom. eller som i helgen; "varför har du nycklar i öronen?".

ja, varför inte?

i paris gick folk runt med guldsprejade platåskor, gulgröna skidbyxor och överdimensionerade skrikiga regnjackor på champs elysée. det var fantastiskt, det var fashion, det var fint.

och jag har aldrig någonsin känt mig tråkigare i en svart hoodie från lindex.

jag äter inte mina vänner

"djuren, djuren är människor.
katter är människor
hundar är människor.
hästar, hästar är människor
apor är människor
kossor är människor.
och människor ska vara vänner
det finns inga "dom", bara "vi"
det finns något vackert i allting som föds.

så jag äter inte mina vänner
för de är en del av mig-
som jag vill leva med och växa med
i all evighet.

tanken, tanken är människor
fåglar är människor
elefanter är människor.
råttor, råttor är människor
ormar är människor
lammet är människa.

och lammet ska leka med hajar
när freden blir mer än ett ord.
det du äter ska döma din själ.

så jag äter inte mina vänner.

hur kan vi vara så fridfulla
när vi skapar sån misär-
hur kan vi vara så kärleksfulla
när kärleken förtär,

låt kärleken vara nu,
låt sanningen vara du.

jag äter inte mina vänner
för de är en del av mig-
som jag kan leva med och växa med
i all evighet."

-refused

comprende?

my camera obsession continues...inatt drömde jag att jag hade en kamera. jag gick runt och fotade torra asfaltsgator och våriga tulpaner och annat. jag tror att jag fotade björns trädgård också, plus att jag var sådär vårigt snygg och smått solbränd.

soligt är det, och fint i björns trädgård. men jag har ingen kamera, och det stör mig!

annars sitter jag och lyssnar på new young pony club och försöker förgäves att koncentrera mig på forskningsartiklar skrivna på norska. blä, that's all I can say.

jag försöker att bortse från alla kläder jag vill sy, alla klubbar jag vill gå på, alla sommarroadtrips jag vill göra och alla kakor jag vill baka...

...jag sitter två timmar till. jag älskar att göra dealer med mig själv, sedan det faktiskt inte är någon som skulle bry sig om jag höll dem eller ej. men jag säger så, två timmar till, sedan ska jag åka till kulturhuset och dricka kaffe.