snart ett nytt år.

Oj vad länge sedan det var jag skrev häri. Where have I been? Ja, hemma mestadels och magsjuk. Usch. Men nu är jag frisk och det känns skönt. Och imorgon är det nyårsafton och snart är det ett nytt år. Jag brukar inte göra några nyårslöften eftersom man inte håller dem sådär jättebra. Eller i alla fall inte jag. Men jag tänker satsa på ridningen, och på den häst jag ska köpa. Vi ska besiktiga Oswald på måndag och jag är superdupernervös. Och idag ska jag göra klart allt i boxen så att han kan komma i nästa vecka om allt går bra.

Lov är så skönt men jag längtar lite tillbaka till rutinen. Eller nåt. Det blir lätt lite slött när man vet att man får slöa..

Imorgon ska jag ha en fin svart klänning i gulskimmer i lite 20-talsskärning, tror jag.
Eller så blir det något annat. Vi får se. En trevlig nyårsafton väntar i alla fall. Mmh.


Måndag igen.

Nu är det måndag igen och jag såg precis att sist jag skrev i bloggen var förra måndagen. Idag har jag färgat håret och tanken var bara att jag skulle liva upp min hårfärg lite grann, den lite guldbruna. Och jag fattar absolut inte hur, men det blev alldeles mörkt. Inte alls tanken. Suck. Grejen är den att färgen var ljusare på förpackningen än innan jag satte i färgen, så hur det blev mörkt vet jag inte alls.

Nu ska jag göra knäck. Men inte sådana där hårda som mamma gillar, utan sådana där mjuka med nötter i. Mh. Julbak är trevligt och det verkar ju som om vi får en vit jul, i alla fall. =)

Och igår visade jag (min) Oswald för moster Anna och kusin Linda. Oswald är alltså en häst som jag har tittat på och som jag tyckte väldigt mycket om. Ska tillbaka igen på annandagen och titta på honom igen.

Det ska bli makalöst skönt med lov, faktiskt. Sova och vara ute i (som idag) -13 gradig kyla i supermycket kläder.

Nu är det måndag.

Nu är det måndag och jag, Elin och Sandra tog en fika i skolan (hör och häpna) och pratade om livet. Som Markus sa; Det var lite mysigt sådär.
Jag har ringt på en häst i sthlm som jag eventuellt ska kolla på på lördag. Väldigt trevligt.

Vi funderar på att hyra relaxen vid Anders lägenhet på juldagen innan vi ska ut. Det skulle vara sjukt bra, faktiskt. Och så håller vi på att planera nyår med eventuell pulkaåkning och balinspiration på kvällen. Det kan bli riktigt bra.

Dagens outfit med fläta runt hela huvudet, arméskjorta och tweed-knickers med stövlar, samt läsglasögonen. Då såg jag ut som en lärarinna, sa de..Men det gör ju inget. =)

Nu ska jag och Diana titta på Beverly Hills och äta lite mellis.

Bra fredag.

Här sitter jag och ska skriva en uppsats om Charles Bukowski. Och jag vet inte alls var jag ska börja..Men det är väl bara att sätta igång, antar jag. Jag har lockat mina fina extensions och ska försöka åstadkomma en vacker uppsättning med det håret imorgon. Ja, för det är Sofia birthdaygirl imorgon. Det blir fint med rödvin och tjejkompisar och massa lugn stearinljusmusik.

Jag ska dessutom rida imorgon. Funderar på att rida ut men det är ju så kallt! Idag promenerade jag ända till örta och gissa om mina ben var nedfrusna när jag kom fram.

Nej, det har varit ännu en lugn ledigeftermiddagsvecka nu, och jag har städat, tvättat kläder och bakat mitt jättegoda haregrynsbröd. Och ikväll ska jag laga mat.

Trevlig fredag, absolut.
Set on repeat i mp3:n ;
Judy Garland - For you, for me, for everyone
Judy Garland - Have yourself a merry little christmas
José Gonzáles - Crosses
Sister Hazel - Your Winter
Lars Winnerbäck - Jag är hos dig igen.

Det är mysigt med december.

Det är mysigt med december. Det är mysigt att skriva utredningar och känna sig sådär smart. Det är bra att åka bil när det är slaskigt ute. Jag och Sandra och Markus har varit på bokia och köpt 700 kuvert. Ja, för vi ska ha studentfest. Eller jag ska inte ha studentfest, jag ska bara gå på den. Och jag sitter och läser igenom gamla haket-alster och det är ganska mysigt med lite nostalgi. Och imorgon ska jag åka till stockholm med klassen och att åka till stockholm med klassen är faktiskt väldigt mysigt en vintermorgon 07.00 och få kura sig ner under en tung dunjacka med sina bästa kompisar och prata skit och titta på sällskapsresan. (Jag tycker om min klass).

Och jag håller på och letar häst. Fy vad skoj det ska bli. Jag ligger och drömmer om nätterna om min fina perfekta underbara lurviga snälla roliga söta häst som ska ha en jättefin vinröd allround-sadel som jag ska rida ut på tillsammans med min vinterdunridjacka i skogen och jag ska sitta i min fina söta hästs box och bara vara.

Ja, det kommer att bli jäättebra.


Sista dressyrspec..

Så var det sista dressyrspecialen för terminen. Det känns lite tråkigt med uppehåll på 3 veckor. Eller är det kanske till och med 4 veckor. Men det är Toyota Cup på klubben i mars så jag funderar på att ställa upp med G. För han kan ju inte åka transport utan måste åka lastbil så att tävla på andra ställen är väl inte att tänka på..

Idag slutade jag tidigt så jag åkte med kusin Linda och Vendela till Gävle. Det var väldigt trevligt. Köpte en jättefin brun väst på Vero Moda för futtiga 199:-
Mycket nöjd. Sedan åkte vi hem till mig och drack glögg och åt lussekatter. Det var en bra dag i vit dunväst och nya jeansen. Mh.

Imorgon ska jag försöka att städa och torka golv. Inte så jättekul. Sen ska jag göra klart min engelskauppsats om Charles Bukowski och sedan hjälpa till i förberedelserna till Högbo Ridklubbs 40:årsfirande. Genrep. Det kan bli riktigt bra på lördag med fest på kvällen med jättebuffé.

Så, ledig fredag är ju inte helt fel. (Njuter).