jag har egentligen ingenting att säga

jag är ensam hemma och solen är på väg upp. jag blev väckt av en liten arrak imorse som kurade sig in under min arm och ville att jag skulle gå upp. då gick jag upp.

idag ska jag bara vara hemma och slappa. klä julgranen, städa lite, göra fint. dricka lite vin ikväll i nyfärgat hår. jag kanske återkommer med något slags outfit-bild. jag har inget mer att säga nu,

jag ska bara dricka lite kaffe och fortsätta på romanen "flyktsoda" av marcus birro.

arrak:



här var han nog lite mindre än han är nu. men ändå. han är söt.

btw

btw så påpekade en av mammas kompisar att jag såg ut som jag var med i en film från 40-talet. jag vet inte om det var bra eller dåligt.

den här väskan hade jag i alla fall då, under 40-talslooken. (jag bytte förövrigt mina sekelskiftsinspirerade svarta stövletter till ett par vita sneakers sen, så det blev nog bättre). väskan kommer från beyond retro.


aökengaöengaöeng

åh jag pallar inte riktigt. nu måste jag dra det sista lasset till uppsatsen innan publicering. jag har absolut ingen lust. det enda jag har lust med är att skriva fula könsord över hela word-dokumentet och stänga av skiten. nej men faktiskt, jag har lessnat ur lite. inte för att det egentligen är jobbigt och svårt på något sätt.

...men det är lite opassande. får man säga så? ja, det är opassande. jag dricker hellre glögg och you-tubar på fula 80-talsvideor med mina vänner. kolla förresten in triads - tänd ett ljus på youtube. a capella. fantastiskt dåligt och sådär lagom juligt.

jag vill gärna slå in julklappar också. det är något speciellt med att pilla bort prislappar och vika pappret fint fint, skriva någon snirklig text på klisterlappar och snöra ihop. jag gillar sånt.

jag gillar även vit glögg, och det ska jag dricka senare. men jag ska inte röra mig ur fläcken, inte ens för att kissa eller fylla på kaffe, förrän jag gått igenom alla rödmarkeringar i texten.

sedan är jag en sån med fett mycket prestationsångest. och har någon markerat i något jag gjort så blir jag liksom stött och tror att det innebär att jag är helt värdo.

helt seppo, om jag får säga det själv. men det är inget som inte lite sigur rós kan råda bot på.

vad det handlar om enligt mig.

det kanske känns som att bloggen tar en vändning. jag tror att jag har insett hur komplett ointressant det egentligen är att läsa om hur mycket jag rider, vad jag lyssnar på för musik, vad jag läser eller vad jag äter till frukost. så jag försöker på sidan av frukostätarredogörelsen att göra något annat.

jag är en sån som har svårt för saker som känns ointressanta. det var därför jag tog bort min facebook. folk säger saker som att det är "roligt att få kontakt med gamla dagis/högstadie/gymnasiekompisar". men vadå? vad gäller mitt liv så har jag kontakt med dem jag vill ha kontakt med. det känns som att det kanske finns en anledning till att man inte har kontakt med de andra.

...så går folk med i facebook och samlar kompisar, känner igen ett namn och "just ja, vi kanske gick på samma dagis för hundra år sedan". känns det lönt? nej.

fast det värsta är nog mailen. för er som inte vet så får man alltså mail från facebook där det står om någon skrivit på ens "wall" (motsvarande typ gästbok), eller om något annat "spännande" hänt i facebooksfären. detta irriterar mig mycket sedan min mail är till för seriösa mail från seriösa människor.

när man sedan går in på facebook så möts man av förstasidan som säger "news feed", och där blir du upplyst om att den där dagiskompisen gått med i gruppen "idol är bäst", ungefär. till slut hamnar man på denna fullt ointressanta människas profil och kollar suparbilder eller egobilder framför badrumsspegel.

...så har du spenderat en halvtimme av ditt liv på skit.

därför skiter jag i facebook, bilddagboken, myspace, efterfesten, you name it. för att det enligt mig är helt värdelöst. senast förra helgen i vindimman blev någon chockad över mitt val.
- va?!?! sa han. HUR FAN KAN DU INTE HA FACEBOOK!?!?!?!?!

jag blev så chockad över hans reaktion att jag inte visste vad jag skulle svara.

därför passar bloggandet mig bättre. då kan jag vältra mig i något slags intresse av att hävda mig själv och mitt liv. för det kan ju faktiskt ingen förneka, att det är det allt handlar om.

så, summan av kardemumman:

till frukost åt jag två mackor med ost
drack ett glas jos
och två koppar kaffe.

lägg ner hela överklassgrejen.

jag sitter här och bara stör mig på hela bloggrejen. eller typ inte bloggen i sig, men på saker som folk skriver på sina bloggar. nyss lade jag flera aggrokommentarer i katrin schulmans blogg. hon skrev om söderpack och alkisar på gullmars..hur man får åka slalom mellan dem på väg till sabis.

alltså jag fattar verkligen inte hela grejen med söderk vs. östermalm. det känns så jävla passé att köra hela klasshierarkijargongen. visserligen kan jag tänka mig att katrin har något slags ironisk utgångspunkt, men de dumma jävlar som håller med henne...ojojoj. här snackar vi inte många hjärnceller, alltså.

stureplan vill förändra sin överklasstämpel, vill solidarisera sig med övriga stockholm och skapa något slags "livsstil". men när då kommentatorsfältet i schulmans blogg (som för övrigt publiceras på stureplan.se) fylls av saker som "men varför läser du stureplan.se om du vill hänga med alkisar", när vettiga människor ställer sig kritiska till skribentens påhopp, känns det bara patetiskt.

jag tycker nog lite synd om de på stureplan som faktiskt vill göra något vettigt av hela grejen.

fatta att pengagrejen är ute, klipp er och skaffa ett jobb så kanske vi kan börja diskutera.

jag frågade för övrigt i kommentatorsfältet vad dessa människor lägger in för värdering i begreppet "pack". av kommentarerna att döma så är det människor utanför stan som inte innehar ett adligt namn och som jobbar för sina pengar.

jag är gladeligen ett pack och hänger hellre med vilka alkisar som helst, söder eller ej, än pallar "öfvre östermalm" om det ska vara på det här sättet.

morgonstund har guld i mun.

jag har insett hur mycket roligare det är att blogga när man har en kamera. såhär såg det ut imorse när jag vaknade;

  

looks like it's gonna be a white christmas!

nu sitter jag och filar på det sista till uppsatsen. det kommer att kännas bra att skicka iväg det och känna sig ledig. min handledare kommer nämligen inte att ge någon respons förrän efter julhelgen.

jag tänkte att jag ska sy lite idag. min fina juldagsklänning behöver möjligtvis läggas upp lite. jag visar bilder när allt är klart och outfiten är fulländad.

jag ska slå in julklappar också! och träffa kusin linda. här kan man göra sån hyperlänk till hennes blogg, men jag är helt värdo på sånt så jag kan inte. lindarling.blogspot.com i alla fall. check it out!

a woman is not defined by what she wears, but by what she knows.

idag gick jag upp ganska tidigt och gjorde frukost till mig och min syster. nu ska jag och erika åka till gävle och inhandla lite julklappar. sedan blir det lite uppsatsjobb och ikväll ska jag rida.

men first things first. vi ska fika och jag ska äta saffransbröd.

det blidde en outfitbild idag med. jag har en klänning från lux på urban outfitters, tights från indiska, en sjal som är gjord av någon fåraherde på island, en till väska från beyond retro och skärpet från lisa larsson. de syns inte nu, men jag har fina skor från tjallamalla och sen ska jag även ha en varm kappa till detta!

p.s! som rubriken lyder, fint sagt tycker jag.

a woman is not defined by what she wears, but by what she knows.

still, this is what I wear.


  


söndagsfördriv

okej. nu har jag insett hur mycket jag behöver en kamera. det är ett väldigt bra tidsfördriv när man har tråkigt. idag har jag haft lite tråkigt. jag har sytt en paljettkjol.

men nu har jag lämnat huvudstaden och gissa vad? mina föräldrar har en kamera! den ska jag utnyttja till fullo nu när jag är hemma. så jag har tagit lite egobilder på mig själv och min kjol. jag lägger upp dem här. jag tycker väl kanske egentligen att det är lite larvigt, också måste man se så cool ut. men jaja, det här kanske kan förvandlas till något slags modeblogg..?

kjolen har jag som sagt sytt själv, klänningen är från american apparel och är jätteurringad i ryggen. jag försökte att fota min rygg men det gick inte så bra. jag har en jättesjal från lisa larsson som egentligen hör till en klänning och är från 30-talet. lisa sa att man inte tillverkar såna tyger idag för de är så svåra att sy i. jag tycker om min sjal. också har jag tights från monki och skärpet är också från lisa. skorna är från din sko. just det! väskan är från beyond retro.

 

voila! a new woman!
(jag är förövrigt osminkad och rätt sunkig, men med rätt känsla skulle man ju kunna gå ut i detta någon gång).

jag är så lat...

jag sitter hemma hos johanna och vi har haft "bonde söker fru"-maraton. och varit lite bakis. min nykterhetsplan går inte alls så bra. men det gör inte så mycket.

ikväll ska vi äta kinamat och titta på pirates of the carribean! jag ska skämmas lite tycker mina vänner för att jag inte har sett den. och för att jag inte tycker att johnny depp är så snygg.

men jag måste vända på dygnet. efterfestochsomnaklockanhalvsex funkar inte känner jag. framför allt så blir jag seg. och får dålig hy. jag pallar inte.

men jag träffade en mycket god vän igår i dimman. han tyckte att jag var väldigt snygg. jag blev väldigt glad. sen så pratade vi tills kylan verkligen trängt in i min märg, tunnklädd som jag var. men det var väldigt värt!

nej, nu ska jag dricka min femte kopp kaffe och fundera på om jag ska färga håret svart eller inte. vad tycker ni? jag har förövrigt kort page och jätteluggen. min frisyr består typ bara av en enda stor lugg.

ha en trevlig lördag!! mig kommer ni inte se vinglande i natten i alla fall.

på bio på bio

igår var vi på bio. på saw 4. så sjuka saker de kommer på, alltså. men nu hade jag ju sett de tre andra...så jag kände mig lite tvungen. jag stör mig på det faktum att jag inte har någon kamera. annars hade jag kunnat lägga upp foton.

men tänk att det var typ såhär:





fett dålig upplösning, men skitsamma. ni fattar grejen.

jigsaw + filmstaden sergel + godis = trevlig kväll.

sen var det opening för weekday på drottninggatan. shit pommes frites att jag inte visste det innan. fast sen såg jag bilderna på stureplan. och det är samma grej som på götgatan. inget negativt i det, weekday är min favvobutik i sthlm. men det kändes lite tråkigt att ha samma inredning och framför allt samma kläder.
...fast karin wester var där. henne hade jag velat träffa.


nu ska jag skriva lite på min uppsats och packa det sista. sen ska jag åka till sandviken och dricka lite vin. och ha mina nya guldskor...åh de är sååååååå fina!!!




idag är det lucia

"vi går nånstans där vi aldrig varit tidigare".

så bestämde vi att vi skulle göra. jag och kerstin skulle ut och ta en öl igår, och vi går alltid på samma ställe. på movitz i gamla stan. och går vi inte där så hamnar vi någon enstaka gång på petsounds bar på skånegatan. vi var lite trötta på oss själva så vi tog första bästa tunnelbana till medborgarplatsen och tog första bästa ställe. det hette "little persian" och det serverades persisk mat och billig öl. på östgötagatan.

idag ska jag och kristina handla lite julklappar och äta lite lunch på något trevligt ställe, tänkte vi. sedan ska vi gå på bio ikväll! på saw 4. jag vet inte riktigt hur jag känner inför det. elin sa att hon fick psykiska men efter att ha sett 3:an. men det ska nog bli bra.

så åker jag alltså tillbaka till sandviken imorgon. gsus, känns som jag var där igår. men jag ska hem och fira jul. och chilla. och rida. känns lite skönt ändå att vara hemma så långt innan jul. kanske åker jag tillbaka till stockholm tidigare istället, om det blir för tråkigt hemma. jag funderar starkt på att fira nyår här...

...för det är raw fusion på mosebacke på nyårsafton. och det är verkligen jättejättekul.

dagens: igår på det persiska stället så serverades det kardemummakaffe. jag blev lite inspirerad och blandade i kanel i kaffepulvret innan det bryggs. jättegott blev det!

det är även lucia idag och en kompis till mig är med i stockholms luciatåg. hon blev tyvärr inte lucia, men hon är en av tärnorna. så vi ska gå och lyssna på dem i nk-huset kl.17.

ha en trevlig dag och ät många lussekatter.


...och bilen går bra.

klockan nio ringde klockan och jag gick upp. trött som jag var så masade jag mig in i köket, det kändes som jag gick i något slags dimma. häller vatten i kaffebryggaren, i med kaffepulver. så ska jag slå på den. då händer inget. nähä, tänker jag. jag tänker "kokkaffe". försöker att slå på spisen. nähä.

elen har gått i hela lägenheten. jaha, tänker jag. all min mat, all min dyra vegetariska frysmat. våran nyinköpta dyra ost i kylen. mitt morgonrufs som så väl behöver sin plattång. fan fan fan.

men det löste sig. när allt gick igång igen gick jag in på internet och såg på aftonbladet.se att elen har gått i typ hela södra stockholm. tvärbanan mellan liljeholmen och sickla udde har stått still sen åtta imorse. vilken herrans tur att jag åker tunnelbana, för jag hatar ersättningsbussar! jag minns en gång när vi fick åka ersättningsbuss från axelsberg ut till skärholmen (vad vi nu skulle dit att göra), och busschaffisen åkte fel någonstans i sätra..

men nu funkar det. mitt hår ser ut som det ska. men jag blev lack, ändå. jag började nästan beefa med bovärden. nej, det gjorde jag kanske inte, men det hade blivit en beef om jag haft pengar på telefon så jag kunde ringa.

..summan av kardemumman är att jag nu ska skriva lite. sen ska jag åka ner på stan och unna mig nåt riktigt onödigt från weekdays. jag tänker mutterpumpsen från acne som tydligen ska ha gått ner i pris. eller lackpumpsen på topshop..

bara för att jag inte pallar mer huvudvärk och nackvärk nu. bada bada bada, ipren, ipren, ipren. spontanshoppa, spontanshoppa, spontanshoppa (jag har faktiskt inte shoppat på jättelänge!)

dagens: lambs nya skiva, och även peaches.

..jag måste bara tillägga att jag insett hur värdelös elle är som modetidning. mamma, jag vill inte prenumerera mera! jag satte mig och skulle läsa januarinumret igår, då jag till min stora irritation inser att det dessa mode"experter" kommit fram till, typ har varit "trendigt" i 3 månader!!! hallå, lönt att betala dyra pengar för dåliga och framför allt inte aktuella råd eller inspirationsmotiv. helt värdo.

det här är ingen bra dag.

fan också att jag aldrig blir frisk. jag som aldrig brukar vara sjuk, nu är jag jättesjuk. fast jag får ändå aldrig feber eller blir särskilt snorig. jag blir bara sjukt stel i hela kroppen och får ont överallt. jag känner mig som hundra år, minst. också har jag ont i huvudet. och trött. jag är så in i helvete trött. pallar ingenting.

jag pallar framför allt inte uppsatsrevidering och resultatformulering. nej, jag vill bara spy på hela skiten.

istället tänker jag lyssna på josé gonzáles och sova bort alltihopa.

det här är ingen bra dag.

vört och glögg och sill och sånt

...hunger. jag säger bara det. jag ska äta julbord om två timmar. jag minns när sune sa (i sunes jul), att "familjen har inte ätit på flera ÅR, för att riktigt spara sig till julbordet". jag minns även när rudolf sa till sune när han åt ett äpple, att "ät dig inte mätt på sånt vi har hemma, sune! ät lax, det är dyrt, eller jag menar gott". lax, alltså. och sill. och potatis. och julmust. och efterrätt. och kaffe, julgranar och mysigt.

jag har hittat den ultimata partyklubblåten. bonde do role med låten gasolina. bonde do role är nåt sånt hypat elektroband, varifrån vet jag inte. peppad blir man, i alla fall.

och det är så kul att vara hemma och rida oswald! jag har ridit och ridit och ridit så den stackarn blev helt genomblöt av svett och bara flåsade och flåsade. men jag tror att han behövde det. han ska få vila musklerna idag, dock. jag vill ju inte köra slut på honom fullständigt.

det är så härligt att vara i stallet såhär i jultider. var man stressad eller på något sätt missnöjd med livet och sig själv, så råder mjuka hästmular definitivt bot på det.

annars råder julighet här hemma också. vi dricker glögg och äter pepparkakor, vi har även köpt årets första vörtlimpa.

kvällen blir lugnet självt, och det känns så bra. både för kroppen och för huvudet. jag ska lägga mig tidigt och fortsätta läsa ungdomstrilogin om berta och carolin av maria gripe.

btw - jag ska göra lite reklam för mitt poesiforum. gå in på poeter.se och sympatisera med dem, bli medlem och läs lite schyssta texter. jag finns med under namnet "konstverk".

på återseende!

vitlök och c-vitamin

nu är jag klar med råmanuset till min uppsats. jag har skickat in det till min handledare, och jag hoppas att hon inte tycker att jag är ute och cyklar.

jag har inte varit hemma så mycket på sistone, så det känns fantastiskt skönt att gå och lägga sig i min egna säng ikväll. också ska jag käka vitlök och c-vitamin all night long, så jag förhoppningsvis känner mig lite friskare imorgon.

jag tänkte hinna förbi souk på vägen till tåget och leta upp nåt soft skärp på beyond retro. något i 90-talsstil. typ rosa med massa fula blommor och anskrämligt bälte. blir jättefint till min secondhandklänning från 30-talet.

jag har återupptäckt bandet "björns vänner", ni vet, han från david in the citizens. skånsk indiepop när den är som allra bäst.

också har jag börjat redigera texter nu, lite smått. min tanke är att ha ett färdigt manuskript i typ februari, mars. då ska jag våga mig ut bland bokförlagen. jag har en nyfunnen bekant som ska bli bokförläggare, som kan hjälpa mig med lite kontakter. jag känner mig lite nervös.

nu längtar jag efter oswald, och det känns väldigt kul att jag ska träffa honom imorgon!

nej, nu ska jag packa. ha en trevlig onsdagkväll!

nu är det vardag igen

jan brink vann på briar! vilken fantastisk häst, vilken fantastisk ryttare. internationell grand prix kür, tinne wilhelmsson-silfvén på andra plats. louise nathorst, per saandgard, pether markne...ni som kan dressyr hajar grejen va? det var jättejättekul, och jag är jättejättetaggad på att rida nu.

igår åkte jag till hässelby och tittade på svensk deckare som gick på tv. vi åt sockerkaka och drack körsbärste. det var väldigt trevligt. sen sov jag där och pluggade lite på förmiddagen, sen åkte jag till skolan och hade handledningsmöte för min uppsats. det gick också väldigt bra, då jag har kommit väldigt långt. en fika med en klasskompis hann jag också med.

vi tittade på film sen, "a love song for bobby long" med scarlett johansson och john travolta. fantastiskt bra film!

imorgon ska jag och kristina handla julklappar. vårt tema är antikvitetsshopping. mycket roligare att ge bort sådant. jag känner mig så anti ikea. och hemtex. och hm, och gina tricot. lite äckligt är det, hur folk handlar. sedan är det sådan sjuk stress i sthlm nu. jag undrar lite var allt är på väg.

jag fick en tidig julklapp idag, av kerstin. åtta nummer av arbetaren. vinklad så in i helvete, men jag tror att det behövs med vårt styre. en motpol, som jag med gott samvete sympatiserar mer med.

...och lite m.i.a till morgonkaffet, det sätter fart på varje regnig höst/vinterdag!

det är första december

jag har lyckats med det omöjliga. att bara dricka två öl när det är releasefest för heineken! och lite martini innan. gårdagen var trevlig, jag kände mig på lagomt festpepphumör. kände att jag var ganska lagom för privatfest (visserligen för 1000 pers, men ändå). sen dög det tydligen inte där vi var, utan skulle dra vidare till beckmans. om jag inte hade någon ångest för hur jag var klädd så skulle jag snart få det. beckmans as in sveriges bästa designhögskola. hej hej, sa jag. men det var grymt trevligt. ballonger i taken och 90-talsklassiker natten igenom. pratade med en och annan duktig designer, gjorde jag även. kanske var jag ganska lagom även för beckmans.

men nu är det slutpartajat. på ett jättebra tag. snart kommer mina gäster och då ska vi dricka glögg och prata lite skit, titta på sunes jul också.

jag ska åka till sandviken nästa helg, sedan blir jag bara i sthlm en vecka, sen tillbaka igen. och om allt går enligt mina planer så ska jag hålla mig långt borta från krogen ända till januari. känns knappt lönt att gå ut i sandviken längre. det går faktiskt inte att förneka det faktum att de två uteställen som finns där suger. fett.

nu ska jag torka mina golv och hänga upp våra nya julstjärnor i fönstren.

mysigt är det!