en helg i hästens tecken

jag sitter här och har lite brådis till stallet för rambo vill ut och motioneras. och min egen häst också, för den delen. jag har varit i skolan i ny svart vårkappa och tunn tunika under och jag låtsas att det är riktig vår. för jag frös faktiskt inte. och nedanför mig ligger frasse och solar och hans huvud värmer mina fötter så jag ska inte gå riktigt än. jag håller också på att skriva upp viktiga punkter till ett affärsjuridiksprov på fredag. det är inte så kul, och jag har en känsla av att jag inte pluggat så mycket som jag behöver.
nåja, ikväll är det hoppträning och det är kul. på fredag är det utgång och middag, sedan är det ponnydressyr div.1 på söndag och då är jag speaker hela dagen. justja, jag glömde att nämna att jag har stalltjänst hela lördagen. (som jag funderar på att leja bort, om mamma vill betala). men man kan kanske säga att det i alla fall blir en helg i hästens tecken.

hej och hå vad jag är duktig.

ja, faktiskt. igår hann jag med att åka till skolan (och vara lite duktig) ta en fika, lassa böcker om engelsk litteratur på biblioteket, skicka ansökan om sommarjobb, anmäla mig till körskolan, skriva en halv uppsats i engelska, beställa klipptid, rida, läsa affärsjuridik och promenera.
idag har jag skrivit på den andra halvan av uppsatsen och är precis klar, har fått håret klippt, färgat och fräscht, har ridit ett jobbigt dressyrpass i ett ridhus med nylagt underlag=jobbigt och cyklat på motionscykeln. jag vet inte om det är så att min kropp och knopp tror att det är vår och att det är därför jag blir så full av energi. trevligt är det i alla fall och ännu trevligare om det är 10 plusgrader på lördag för då ska jag rida för maritha hemma hos eva. ja, jag fick ta schefverts plats. det känns som att allt liksom funkar nu.

så nu ska jag sova och det blir mycket skönare att sova om man uträttat saker på dagen.
för det har jag, och jag ska fortsätta att uträtta.
och lyssna på cajsa-lisa ejemyr. hon är jättebra.

skolarbete, böcker och vårlängtan.

helen sjöholm gör nyversioner av ted gärdestads låtar (jag älskar ted gärdestad) på en hyllningsskiva. oh, så bra. come give me love är den bästa låten. nånsin. eller hittills i alla fall. och på den timmen jag har varit hemma så har jag hunnit komponera ihop några ackord till en text jag skrev. jag kan sitta vid pianot hur länge som helst.

också har jag läst ut arnaldur sigurdsons (han heter väl så) bok "kvinna i grönt". den har legat och väntat med fyra kapitel och nu har jag läst ut den och börjat om på "flickan från ovan" av alice sebold (som jag tror att hon heter). ibland glömmer jag liksom bort att läsa. det är inget bra för jag älskar att läsa.

också har jag nästan gjort klart mitt projektarbete och börjat skriva på min uppsats om engelska kvinnliga författare som jag har till nästa torsdag. och såå klar är jag inte så att det känns helt lugnt. men eftersom jag ska vara duga-och husvakt så har jag massor med tid att göra klart det. och kanske skriva lite, för jag har lite idéer. jag får lätt det när solen tittar fram.

ja, idag är en bra dag.
nu ska jag åka till stallet och kramas med ossi ute i hagen i solen.

lite för mycket sömn.

onsdag förmiddag. jag är ledig på onsdagar och har sovit för mycket och då får jag ont i huvudet. gick och lade mig 11 igår kväll och går upp 10 i morse. i am a strong believer in 8-hours sleep. 10 kanske, om man kommit i säng sent. 6 klarar man av att leva av i en vecka, högst. sömn är viktigt, med andra ord. fast på onsdagar har jag ju två hästar att ta hand om och rida, så det kanske behövs med lite mer sömn. jätteskönt att vara i stallet för sig själv på förmiddagarna. lite hoppning idag tror jag, på min egna i alla fall. på den andra behövs så mycket dressyr att det är löjligt åt det. det är bara att rida, rida, rida. och rida.

och i helgen ska jag vara hus-och hundvakt åt kusin linda. men hon har inte hört av sig så vi får se hur det bestäms. men jag ska vara det, mh. och det passar perekt denna helgen eftersom jag måste skriva ihop mitt projektarbete och förbereda en stor uppsats om engelska feministiska författare i engelska. dugisen är också en väldigt söt hund och trevlig, dessutom.

jag som hade hoppats på sol idag, men icke.
det är i alla fall varmare än igår så nu ska jag äta lite quick'n'easy havregryndgröt med baked apple,
och sedan gå till stallet. trevligt.