så har man höstlov

ja. jag trodde inte riktigt att sådant existerade när man började på högskolan. men det gör det tydligen. för nu har jag ingen skola förrän nästa tisdag. och det känns skönt och bra och samtidigt jättetråkigt. för jag blir så rastlös när jag är ledig. fast jag kan ju alltid typ tvätta hela garderoben (eller alla garderoberna), städa massa eller läsa något. hoppas att de ringer från ängsbacken så att jag får göra något vettigt.

nu ska jag åka till stallet och rida, hoppa lite idag. sedan en promenad om vädret vill och lyssna på lite david & the citizens. jag älskar att hitta tillbaka till gamla artister och skivor som man glömt bort i dammiga byrålådor.

i veckan: kanske en tur till gävle och inhandla en lite varmare jacka och ett par lite varmare skor?
en fika med linda,
en halloweenhelg
och den nya deckaren av mikael niemi.


lördag eftermiddag

lördag eftermiddag, lunch hos pappa och klarblå himmel. det tycker jag känns väldigt skönt och den där stormen som skulle komma verkar vara över nu. en långtur i skogen med oswald och sedan en solning, och sedan ska jag ut ikväll. jag är grymt taggad. har inte varit ut på flera helger så idag är jag på g.

tänk så mycket gladare man kan bli av lite fint väder och veta att man ska dricka lite rödvin och snacka lite skitsnack. och visst är väl inte svart fel att ha på sig när vi går mot vintertider?

trötthet

jag är så trött. så trött så trött. fast jag är inte sjuk. nej, det är inte det. det är att det är höst och så grått så att man knappt kan fatta det. jag har jobbat på ängsbacken (ålderdomshem) idag och ska jobba där på torsdag. och därimellan ska man lyckas pula in både högskoleseminarier och oförskämt mycket litteratur och uppgifter. I can do it, tror jag. fast jag känner att det är en stor bedrift att ens lämna soffan och hämta böckerna, så jag vet inte hur mycket jag kommer att få gjort. dessutom har jag kvällsträningar nästan varje kväll och är det inte hästträning så är det spinning eller push eller något annat jobbigt men nödvändigt ont. måtte solen titta fram snart. jag borde tagga till och typ åka och sola eller köpa en ansiktsmask eller någonting. i lägen som dessa så säger jag bara;

hej kaffe.

det är grått och tråkigt.

det regnar och regnar och regnar. man vaknar med huvudvärk och känner att hela dagen liksom är förstörd innan den ens hunnit börjat. jag är ledig, jag har ganska tråkigt och har massa tvätt att göra. lite förkylning på det sitter ju också där den ska. om jag inte visste att jag skulle få åka till stallet och borra näsan i oswalds päls så skulle jag nog bli galen. det är verkligen terapi, det där med hästar.

men ikväll kan nog bli en bra kväll. jag och tjejerna funderar på att ta en riktig tjejkväll med lite rödvin, en lagom otäck skräckis och lite kinamat. föräldrarna är inte hemma så det passar perfekt. annars blir helgen väldigt lugn. det är helgen före löning och ingen kommer att vara ute, så jag känner att det blir mjukisar och lite läsande! på söndag ska jag och sandra vara speaker på någon dressyrtävling hela dagen, från åtta på morgonen till åtta på kvällen. men det gör inget, hon och jag behöver prata massa, vi har inte setts på sjukt länge för att hon jobbar så mycket. så det blir nog bra.

annars är det just grått. bara grått, det känns som om man skulle kunna ta på himlen, så låg är den. kanske lite städning och ett skönt bad, en bra bok och ett tänt ljus skulle liva upp lite?
jag har ju inget att förlora. =)

stina nordenstam - and she closed her eyes
marjaneh bakthiari - kalla det vad fan du vill (hur långt har du läst linda? vi läser den i skolan och ska göra någon slags recension på den nästa vecka)
handmålat keramikljus från sundborn, superfint.
mysfredag, alltså?
plysch plysch och kanske en skogspromenad.

stallhelgen

ok. jag försöker med det här med blogg igen. jag menar, jag sitter ju och gör skolarbete på datorn nästan varje dag så då kan man väl skriva lite? jag skriver ju så mycket annat och just dagböcker har väl inte riktigt varit min grej men det är nog ganska bra, att skriva av sig lite av dagen.

idag har jag varit (är) ledig. det är skönt, jag har gjort lite skrivabete och lyssnat på sufjan stevens (!) som är den nyaste musikupptäckten för mig. hans skiva "greetings from michigan". ja, tack.
annars har vi några fler tillskott i skivsamlingen för i höst:
stina nordenstam - and she closed her eyes (alla skivor med stina är bra men den här är den bästa),
the knife - silent shout
sufjan stevens - greetings from michigan
the tiny - someone like you

och nu ska jag åka till stallet och skritta ut jättelångt. det har varit en tuff vecka för oswald och mig. först dressyrträning för maritha lindstedt förra helgen, sedan träning för eva två dagar efter, följt av hoppträning för cia. ja, jag ska försöka mig på det där med hoppning. oswald verkar nöjd. =)
jag har även köpt ännu ett till fleecetäcke som sved i plånboken.
men det var ju rött.
och med guld-passpoal
nu ser han ut som om kungen skulle ha ägt honom.

sedan ska jag och johanna åka till jäderfors och ta hand om hästarna där. vi ska ta med världens finaste föl gio ut och gå (han kan gå i grimma och grimskaft fast han bara är fyra månader och väldigt pigg) och så ska mamma yoga få sig lite välbehövd dressyrträning.
sedan hem till stallet igen, rida dressyrpass på lilla g. och sedan fredagshöning. jag ska ha den själv idag så jag får hjälp av johanna. det kan ju låta tråkigt men det finns inget mysigare än att vara själv i stallet när det börjar mörkna och man hör hästarnas ivriga gnäggande.

nu ska jag koka kaffe så vi kan sitta på den gamla höskullen (c.1911) i jäderfors och bara mysa. där ute är det precis som jag vill ha det, stora hagar, ett gammalt sekelskiftshus och tillhörande stall.

och nya kyra.k - vindjackan i sandfärg sitter inte helt fel den heller. =)