utanför faller snön..

..och jag tycker att det är underbart. Jag förvånas över hur mycket jag tycker om vintern i år. Jag brukar ju inte göra det, faktiskt. Men jag gör det nu. Det är något som liksom lättar när det snöar såhär lugnt som just nu. (Och det känslan är bättre än höstregnet). Också kan man umgås under fluffiga filtar och dricka all världens tesorter. Också kan man pulsa i decimeterhög snö (inte ännu) och bygga snölyktor. Man kan sitta och lyssna på när Judy Garland sjunger om att vi ska ha en fin liten jul för julen tycker jag så mycket om. Och jag blir alldeles lätt när jag borrar in näsan i den där hästpälsen och sticker in händerna i manen. För det är fint när snön ligger vit på taken.

Jag har tagit hand om niorna som ska börja i gymnasiet nästa år och berättat för dem hur bra samhällsprogrammet är. Men jag blev lite vemodig eftersom jag snart ska gå ut. Men det blir väl bra.

Till kusin Linda: Jag är gärna hund- & husvakt nästa gång. Jag försökte skriva det som kommentar i din blogg men det gick inte så bra. Och jag kommer gääärna och dricker glögg.

Nu ska jag och pappa åka in till valbo för att köpa julklappar. Jag tycker att det är bra att vara ute i bra tid. Och det är hemskt bra med sådana här slöa veckor med lediga eftermiddagar. För ibland behöver man sitta och bara vara.

Lyssna på José Gonzáles. Han gör jättebra musik.

monday, sweet monday..

..vilken bra vinterdag. Fast egentligen är det ju inte vinter eftersom det inte är någon snö ute. Det blir inget juligt när det inte är snö. Så jag, den eviga vinterhataren, säger; mera snö! Jag har burit kassar in och ut idag och försökt att inreda lite grann. Inspirerad av mina egna tygtavlor jag gav bort som födelsedagspresenter i lördags så ska jag göra till mig själv. Mina väggar är lite för tomma. Och jag har en jättefin "adventsstake" fast det är ingen jullampa egentligen. Det är ett träd i ståltråd som heter "Bonzai", med ljus i grenarna. Åh, så mysigt. Sedan har jag och Sandra gått runt sjön i högbo samt runt de gamla herrgårdsbyggnaderna och pratat om allt och inget. Det där med motion är riktigt, riktigt bra. Fortsatte med en promenad till stallet och så har jag ridit och det gick jättebra. Jag tycker så mycket om de där stora bumlingarna. Mh.

Och nu är det Beck på TV och jag har lite läxor att göra. Håller på att läsa en jättebra (men hemsk) bok som heter "Flickan från ovan" av någon som heter Anne, tror jag. Orkar inte hämta boken så ni får klura själva om ni vill veta.

Morgondagen ska fortsätta i det sunda tecknet med en promenad till skolan och med frukter i massor, Sandras och mina "mandisar", så gott i juletider.
..också bra i juletider; blockljus i olika dofter, mysiga cardigans och vinterskor med små dinglande bollar. Vintern är nog bättre än hösten, ändå.



Måndag i november + ett lager tjoooocka tights och andra vinternödvändigheter.


Modetorsdag.

Jag har gjort ett rättskunskapsprov idag. Det var ganska svårt, och jag känner att ag börjar bli grymt trött på detta tempo..eller trött och trött. Jag har liksom inte tid för trötthet, riktigt. Fast idag är en bra dag. Jag slutade tjugo i elva så jag har haft (har) en hel eftermiddag att bara vara innan jag ska till stallet. Jag har till och med hunnit skriva lite plus tänkt över vad jag ska ha på festen på lördag. Det lutar åt brun-guldiga gubbyxor antingen lite tight i midjan eller loose med dragsko nedanför knäet. Dragsko kan man liksom ha på jättemycket och det är hur lätt som helst att göra. Fast jag gillar elastiska mest. Anyhow, med ett jättefint svart långt linne från Bruuns Bazaar. Men assocearer. Jag har ingen aning. För jag vill att assecoarerna ska vara mest. Allt annat kan vara less..


Jag fotar outfits. Skitbra att ha en mapp och kolla när inspirationen tryter. =)
Det är skönt att kunna rota fram mina dammiga kläder och för en gångs skull inte behöva ta kort på pyjamasen, mjukisarna eller ridkläderna..

In stereo:
honey is cool - then he kissed me
josé gonzáles - crosses (alltid)
robyns nya skiva (tack linda, den är jättebra!)
lars winnerbäck - jag är hos dig igen
sophie zelmani - love affair

Min svarta polotröja fram cote femme (jag vet inte hur man gör grejen framför o:et i cote), från la redoute. Love it love it love it.

I julklapp till mig själv ska jag köpa en vit cardigan från lyle &scott..eller födelsedagspresent. Jag menar, vem har 1400 spänn liggande?





Det här är vad jag tänker om lördag, minus alla detaljer.. :


outfit


Jag måste bara fråga, kan någon säga mig vad det här är för hårfärg?? Jag kan absolut inte förklara den.


hårfärg..?

Plugg, plugg, plugg och lite allmänt dravel..

Här sitter jag. Det är onsdag kväll och jag kom just på att jag började rent (automatiskt?) att skriva med stor bokstav i början av ny mening som man egentligen ska. Jag och Frasse sitter framför datorn och myser. Ja, han är en myyyshund. Jag ska ha rättskunskapsprov imorgon och Sandra ska komma hit och plugga med mig och nu sitter jag och bara vill haaa en så fin topp från Filippa K, i färgen Ebony som finns på zoovillage. Jättefin. Fast det har jag inte råd med. Jag tappade bort min plånbok i helgen men har fått tillbaka den nu tack vare min hjälte till pappa.

I helgen ska jag gå på stor födelsedagsfest, för Markus och Kerstin. Har någon några tips på några budgetpresenter?? (helst lite göra själv-grejjer...)

Och i helgen hade Linda ett par jättefina grå korta inte-riktigt-knickers-lite-kortare-och-jättesnygga-byxor och det inspirerade mig till att använda mina bruna "tweed"-byxor i liknande stil fast lite längre och ja. Väldigt bra blev det och jag funderar på att lägga ut några bilder när jag känner mig skitsnygg och som ett modegeni typ Oscar de la Renta...men nu har jag ridkläder och är inte så snygg. Så nu ska jag plugga och vara jätteambitiös. Jajamensan.

Rödvin och sentimentalitet...

idag har jag färgat mitt hår. tanken var att det skulle bli lite ljusare brunt, och sedan ljusare slingor över det. resultatet blev jämnt guldbrunt och jag tror inte att jag vill lägga några ljusa slingor i det. men jag har inte bestämt mig än.

och jag har druckit rödvin (eller dricker, snarare) och snart ska jag och mina uggisar (alltid varma) ge oss ut på en promenad neråt stan. och staffan är med han också.
och jag har sytt i mina bruna gubbyxor så att de är lite baggy- samt knickersinspirerade. jag tyckte att dom var lite tråkiga innan. så nu sitter vi här och lyssnar på anna ternheim och cajsa-lisa ejemyrs första skiva (jättebra) och har ätit fläskfilé med rödvinssås och pressad potatis. jag är jättemätt och det är en perfekt novemberdag. det börjar bli vinter i sandviken..och det är ganska mysigt.


En kall torsdag.

det är en kall torsdag idag. en torsdag som jag spenderat med min symaskin, massa kläder, sex and the city och helt sökande efter inspiration. ja, för jag har inte tid med sånt som kläder länge och det vore ju kul om man såg någorlunda okej ut på inflyttningspartyt på lördag.
det kanske blir de mörka jeansen med bortklippta fickor, mono-toppen och svinrygg lite á rock?

nu ligger min lilla nyklippta hund i fönstret och drömmer sig bort. och ibland önskar man att allt vore just så simpelt som att enkelt och obehindrat bara ligga och vara. bara vara för att.

nu ska jag ta ett varmt bad och fortsätta att fantisera mig bort till emily brontë och "svindlande höjder", i 1800-talsfrasiga korsettklänningar och sliskromantik. mmh. kanske lite vaniljte efteråt för att behålla värmen och krypa ner framför teven.

a headache thursday won't make me unsatisfied.

vilken härlig da'

idag är det onsdag. och jag har druckit kaffe hemma hos staffan och träffat millan som jag inte träffat på jag vet inte hur länge och det här är nog så mysigt som det kan bli.
för vi har pratat och pratat och pratat och skrattat. ih.

och så träffade jag kerstin idag och det var också jättetrevligt för hon har varit i sydafrika också bor hon ju i uppsala så jag har inte sett henne på jättelänge. men idag är hon hemma så vi ska förhoppningsvis göra något roligt ikväll.
hon fyller också år nästa vecka så det var väldigt trevligt när hon sa; "ja, då ska vi gå på krogen och dricka öööl". jag som inte ens dricker öl. hoho.
för visst känns det bra när man har massa fina vänner, även om man inte träffar dem så ofta, så finns de där. visst är det bra?

nu ska jag göra något som jag inte har gjort innan. det är nog inte att kalla dagbok egentligen heller. men jag hinner inte rafsa ihop nått som beskriver nu, nu.

så här, tatata, ett alster på blogg. (it must be a first)


"det skulle snöa på söndag, sa de på teve idag och då
förr i tiden på den tiden då jag lovade att den här
hösten skulle bli oslagbar
så såg jag inte hur många hinder just den kylan tränger in i
och jag vill inte riktigt rakryggad riktigt erkänna att den
där sista hösten kom och gick och det han knappt göra ont
du vet som de säger när de ska sticka oss mot allt det onda
just så precis visst eller hur inte sant,
det hinner knappt kännas och det är där det känns.
just i att det inte ens hinner värka för värken är så mycket
mer älskvärd än den där hastigheten och redan som barn

tyckte jag att den hastigheten var alldeles överflödig
var alldeles onödig någonting jag inte ville vara med om
just den stressen var ett faktum jag skulle förneka.

samtidigt som de berättade om ännu en jordbävningskatastrof
så suckade jag över att det skulle snöa på söndag
på allt jag går miste om
och undrar om ett liv då är lika räknat som ett förlorat
om det aldrig upplevdes?
det är ingenting jag påstår om mitt just nu
för jag har ett glas vin och snart är det midnatt och vi rullar
in på en tidig oktoberlördag.

också skulle det snöa på söndag, visst var det så?
ska vi gå ut och
ta på livet
tills dess?"


dagens: svart kaffe, ugg & finfina vänner.


stella mccartney...

...ja. allt som finns kvar på on-line shopen av stellas kollektion är en liten väska. där fick man. jag trodde ju kanske inte att den skulle gå med sådan fart eftersom den inte släpptes förrän den 13:e.
men jodå. och inte har jag hunnit åka och köpa något plagg heller. så det blir väl inget. för jag har aldrig tid. nej, det var ju inte så kul.

något som är lite roligare är att jag har fått mina nya ridstövlar nu. ååh vad dom är fina. mmh. mina ben kändes som stuprör igår när jag red. men dom var jättebra. verkligen jättebra.
om allt går enligt planerna ska jag åka till falun på lördag och titta på en häst. mh. jättekul ska det bli. en skimmel. fint fint.

jag fick min elle-tidning igår så jag ska försöka glömma stella-grejen. suck.
jag har kommit på att jag är mer för mode än för märken. det var så tråkigt att titta på undercover igår och inse att hela stureplansområdet (eller ja, stora delar) inte ens handlar om mode. det handlar bara om märken. jag menar jag tar hellre på mig en gardin om jag är skitsnygg i den än ett fult uppbröstat linne från dior bara för att.

sådetså.

här sitter jag..

..i en varm datasal och ska skriva en artikel. jag har fem timmar på mig och jag gillar att ha mycket tid på mig och jag gillar att se ut över staden i det andra snöfallet för i år och veta att jag bara kan skriva skriva skriva, om inget och om allt.

så nu ska jag göra det. och anna har köpt en ny bok av bob hansson som jag läste lite ur och inte kunde få nog av. så den ska jag köpa för det var en text däri som skakade om hela mig.
som handlade om gud.
och det är mitten av november nu och det snöar ute.
gud måste ha varit nöjd när han gjorde det.


tisdagsförmiddag

mh. för jag tycker att det är lite jobbigt att jag fortfarande inte är frisk. för jag är inte så van att vara sjuk. jag brukar nästan aldrig vara det. men jag ska gå till skolan i alla fall.
man kan blanda lite tröttfebrigt med små stänk av ambition. då känns det lite bättre. =)

och jag ska beställa färgade linser har jag bestämt. det kan ju vara lite chict.
men jag vet inte om jag ska ha svagt bruna eller starkt gröna. hm.

tisdagsförmiddagen blir engelskalektion och psykologi, sedan stallet och lära småbarnen att rida.
det blir nog bra.

jag har plockat fram en skiva med gamla och nya svenska visor.
väldigt höstigt och raggsockigt.

dagens : sol

nu har jag kommit hem.

ja, för jag har varit utomlands i en vecka och vid två igår eftermiddag kom jag hem efter en resa sedan natten klockan två. och jag kunde inte alls sova på bussen. flyget eller i bilen hem. och min förkylning har bara blivit sämre så man kan säga att jag är väldigt, väldigt trött.

och ikväll ska nog jag och elin gå ut. om jag orkar och känner mig piggare. hoho. ja. jag tror att jag har feber också. som om det inte räckte att komma hem till november-sverige..

jag har plockat fram en gammal skiva av sophie zelmani. eller det är nog den nyaste skivan men den är ändå ganska gammal för hon har just släppt en ny. skitsamma. den är bra iaf.

och jag känner att jag har jättemycket att plugga. b.la ett filosofiprov på jättemånga sidor men jag har insett att det är ganska intressant med filosofi även om det är lite luddigt.

nästa helg åker jag till sthlm och bor hos pauline om allt går enligt planerna. det blir väldigt trevligt för det var väldigt länge sedan jag träffade henne och det var ännu längre sen jag var hos henne.

nu ska jag och mamma åka till valbo och köpa vinterskor och kanske unna sig något helt onödigt, som ett purpurfärgat långt linne med dragsko i midjan som jag kikade på, på mq?
man får när man är sjuk. =)


sedan ska jag rida och ametist har nog tur för jag tror inte att jag kommer orka så mycket mer än en skrittur i skogen. jag har börjat leta häst nu och det känns bra. jag ska prata med min kusin linda för jag känner att jag behöver lite rådgivning.

det är lite trist att inte få några kommentarer. kommentera ni som läser!! =)

jag vill ha robyns nya skiva.
och parfymen jag och linda såg i sthlm, den hette clean fresh laundry.
sen vill jag ha lite mer positiv inställning till den kommande vintern,
tack.