twice in a day.

idag har jag bloggat två gånger på samma dag. det är första gången. jag kanske är på väg att bli en riktig datanörd. nej men det känns faktiskt så. har suttit ovanligt mycket vid datorn idag och gjort klart en hemtenta i rättskunskap. sedan har jag hunnit vara i stallet och ridit ut i skogen, ätit ute med tjejkompisarna och ja. ringt till kusin erik och bjudit honom till balen. han sa ja. =) det tyckte jag var mycket trevligt. nu känner jag mig ambitiös när jag är klar med allt och imorgon är jag ledig. då ska jag rida två hästar. min egen och malins som heter rambo. eller han heter rambo hun men han passar inte att heta rambo för han är så snäll och mesig. hur en häst nu kan vara mesig. hm.

jag har tagit bilder på oswald som jag har lagt in i datorn och sedan skrivit ut. och så här ser han ut. (trumvirvel:)


Tisdagsmorgon

1. Grab the book nearest to you, turn to page 18, and find line 4.
"Jag blir nihilist och nyliberal" - Bob Hansson

2. Stretch your left arm out as far as you can.
Fönster, bokhylla, tv, soffa..

3. What is the last thing you watched on TV?
Kanske Simpsons

4. Without looking, guess what time it is.
09:55

5. Now look at the clock. What is the actual time?
09:57

6. With the exception of the computer, what can you hear?
En klocka.

7. When did you last step outside? What were you doing?
Igår kväll när jag gick hem från stallet.

8. Before you started this survey, what did you look at?
Min mail.

9. What are you wearing?
Stuprör, vit sweatshirt och brunt filippalinne över.

10. Did you dream last night?
Nej, inte vad jag minns.

11. When did you last laugh?
Igår kväll (har inte träffat någon nu på morgonen, haha.)

12. What is on the walls of the room you are in?
En tavla och två fotografier på min häst och min hund.

13. Seen anything weird lately?
Tror inte det.

14. What do you think of this quiz?
Vet ej. Helt okej antar jag.

16. If you became a multi-millionaire overnight, what would you buy?
Köpa en otroligt stor och vacker hästgård med tillhörande herrgård till mig. MMmmmh.

17. Tell me something about you that I don't know.
Jag hickar när jag skrattar för mycket.

18. If you could change one thing about the world, regardless of guilt or politics?
Vilken klassisk. Lägga till empati och kärlek där det saknas, såklart.

19. Do you like to dance?
I love to dance.

20. George Bush?
Nej.

21. Imagine your first child is a girl, what do you call her?
Embla tror jag.

22. Imagine your first child is a boy, what do you call him?
Alexander tror jag.

23. Would you ever consider living abroad?
Ja, varför inte.

24. What do you want God to say to you when you reach the pearly gates?
Lindas var bra: God? Pearly Gates? Rödluvan?

25. 4 people who must also do this meme in THEIR journal:
Jag är ju inte så bra på det här med blogg, läser bara två och en har gjort det. Men kusin Erik iaf!

mys

det är fredag kväll och jag sitter hemma hos elin och lyssnar på kathryn williams version av "hallelujah". gillar den bättre med rufus wainwright men ändå. vi har varit hemma hos kattis och haft tjejkväll med lite rödvin och skitsnack. sedan fick vi tillökning i vår tjejkväll och lekte charader och det var en väldigt mysig stämning. jag tycker väldigt mycket om mina vänner och väldigt mycket om elin som bäddar åt mig där nere. och imorgon ska vi äta middag hos henne och bjuda över lite folk på en lördagkväll som jag hoppas blir lika trevlig som denna.

ja, jag känner att allt går ganska bra trots att januarihimlen hänger så lågt så man nästan kan ta på den. men snart blir det vår. och det blir bra. som det alltid blir, även när man inte tror det.

..och det är jättesent och jag gillar att vara uppe jättesent. speciellt när man kan sitta och mysa vid tanken på att man har så mycket som är bra, hela tiden. sådant som otillräcklighet i denna (nästan glammiga) vardar känns skamfullt.

så, lyssna på kathryn williams version av hallelujah och bara mys.

la redoute.

..så har jag beställt sommarkläder från la redoute. underbara kläder i katalogen, underbart att köpa naturbeiga espadrillos och marinblå shorts. ge mig sommar och sol. igår var det plusgrader och det var nästan lite vårigt. sedan började det snöa.

snart ska jag till stallet och det är så skönt att rida när man har hela ridhuset för sig själv och när det inte är massa folk i stallet.

tillbaka till la redoute. till slut blev det alltså
ett par svarta capribyxor
ett par marinblå shorts
vit kortärmad lång skjorta med kinakrage
grå kortärmad skjorta med dragsko i ryggen
naturbeiga espadrillos
..och en underbar vit väst i bomullsvoile med guldkant.

kommer om 7-10 dagar. jag längtar.

slow monday

..fast det är ändå skumt hur man anser att en skoldag som börjar 10.40 och slutar 14.00 är jobbig. för det är egentligen inte jobbigt alls. men det blir jobbigt eftersom skolan börjar bli ett minne blott.

idag har jag ridit ut bland alla små hus i mitt område. det var bra eftersom min häst är den bästa trafiksäkra hästen. oh ja.

sedan har jag och elin tittat på en ny svensk deckare för jag bara älskar svenska deckare. det här var någon som var baserad på håkan nessers böcker och jag gillar håkan nesser.
för övrigt gillar jag moa martinsson och håller just på att läsa hennes bok kvinnor och äppelträd.
rekommenderas varmt.

imorgon ska jag ta ledigt från den enda lektion jag hade (skuld?) och försöka göra något vettigt sedan jag och elin lovat att inte sova till 13.30. en vinterpromenad kanske? i mina hala skor som tär extremt på mina hälsenor..

nej, om man skulle gå och lägga sig i ett fint nymålat rum och prata lite om livet? ja.

onsdag

oj vad tiden går fort kom jag på idag. jag drömde inatt att det var sommar och att jag tänkte "oj, är det redan sommar igen?". och det är ju faktiskt så det är. det är ju en himla tur att man har så kul, annars skulle nog inte tiden gå så fort. jag tycker inte att man ska vara rädd för att tiden går fort.
det är faktiskt helt okej.

nu ska jag göra en hemtenta i rättskunskap och idag har jag haft utvecklingssamtal och det kändes bra för nu är jag väldigt ambitiös och så är min lärare mycket nöjd med mig.

åh vad jag älskar mitt nya schema! det enda som fattas nu är våren.

en tröttsam fredag..

..som började med att jag vaknade och åkte till stallet. satte på ossi hoppsadeln och trimmade markarbete/hoppning. det resulterade i avramling. oswald tyckte att det var lite för kul.

och nu sitter jag hemma och är trött efter massa timmar med min stora nallebjörn. ikväll ska jag gå ut och träffa människor för första gången på två veckor. det känns ovanligt peppat och dessutom är jag ölsugen. men först ska jag äta tacos och bara sitta och slöa. guud så skönt.

smaka bara på ordet. slöa.

Oswald!

Också kom han. Oswald. Den finaste perfektaste underbaraste snällaste mysigaste jättebraigaste. Mmh. Och jag ska inte ens gå ut på jättelång tid. För vad är en natt på krogen jämfört med en mysgosig liten älskling? (Eller liten och liten, han är ganska stor).

Hästnörd med ridkläder varvat med mjukisar och tjocka mössor?
Ja, tack.

början på det nya året..(nyårslovande små insikter)

 
"ibland bara kommer de tillfällena då ord singlar ut genom dessa vintertrötta fingertoppar i hopp om att i tankerusningarna skapa något slags lugn. människan behöver inte mycket för att känna sig lycklig. det kan räcka med ett omfamnande eller viskande ord som säger "du betyder". bara så lite men ändå så svårt, jag vet för jag ser det hela tiden. ser det överallt och vill ge lite av den färgsprakande känslan till de som skrapat bort livet i ögonen och som bara vill ha en armkrok genom alla små äventyr på vägen.

för ett snöande, frustande januarioväder precis i begynnelsen av ett nytt år känns ju ganska mättande nästan mäktigt och drömmarna om de svala sommarnätterna inte riktigt så djupt eftersträvade. någonstans kommer punkten då vi inser att ensamheten är oändligt men att det inte gör något att vi inte behöver vara rädda trots att just det faktumet blir förödande. istället kanske säga hejhej till den ensamheten som tidigare slet oss i bitar.

en hel värld att erövra med så många charmtroll att dela den med kan väl aldrig någonsin kännas otillräcklig?

allt annat måste vara trivialt.

och kylan biter sig än en gång in i dessa välsydda sömmar när vi kramas genom ett tolvslag på väg in i ett nytt år. miljoner och ännu fler gryningar tills den fantastiskheten till slut tar slut.

du vet, den om livet."



The beginning of a new year..

Så är 2006 här. Och det känns inte som att börja på ruta ett som i vecka ett. Nä. För det känns som nya friska tag och jag känner att det kommer att bli ett bra år. Och efter en hektisk höst och vinter för min vän E, så har vi bestämt oss för att bli äkta hästnördar. Jag känner att det kan bli väldigt mysigt, alkoholfritt, barnsligt och väldigt dygnsrytmiskt. Även om det bara är för ett tag så blir det ett behövligt lugn..

06-01-01..How do you like that?